Paslanmaz profiller, paslanmaz özelliğe sahip çeliğin şekil verilerek üretilmesiyle oluşturulur ve bu profillere gündelik yaşamda sıklıkla denk gelebilirsiniz. Sağlamlığı ve uzun ömürlü olmaları paslanmaz profillerin tercih edilme önceliklerinden en önemlisi diyebiliriz. Paslanmaz profiller, mimari alanlarda, dekorasyon sektöründe, mobilya sektöründe, endüstriyel üretim yapan tesislerde, otomotiv alanlarında sıklıkla kullanılır.

Paslanmaz Profil Nedir?

Paslanmaz profillerin ayrıntılı olarak ne olduğundan bahsedecek olursak; çelik ve krom alaşımların kullanılmasıyla elde edilebilir diyebiliriz. Paslanmaz profiller, korozyona ve oksitlenmeye karşı yüksek dirence sahiptirler, bu durum da yüzeylerde oluşabilecek paslanma sorununun önüne geçer.
Paslanmaz profiller, geri dönüşüme uyum sağlayan niteliği sayesinde özellikle çevre dostu firmalar tarafından tercih edilir. Uzun ömürlülük, sağlamlık gibi avantajlarının dışında paslanmaz profiller, kullanıldıkları alanların estetik bir hal almasına ve farklı görünmesine de yardımcı olur. Paslanmaz profiller, ağır yüklere karşı dayanıklılığı sebebiyle sanayi ve endüstri alanlarında da kullanıma elveriş sağlar ve bu alanlarda yıllar boyu sağlıklı ve temiz bir hizmet sunar.

Paslanmaz profiller ara mamül olarak üretilirler ve belirli bazı ölçüleri bulunur. Genel olarak kare ve dikdörtgen formlarda fakat farklı boyutlarda üretilirler. Bu çeşitlilik paslanmaz profilleri, türlü farklı alanda kullanabilmek açısından büyük avantaj sunar. Paslanmaz profil, inşaat, sağlık, mutfak ekipmanları, havacılık, gemi üretimi gibi pek çok alanda kapsamlı biçimde kullanılmaktadır. Bu durum, paslanmaz ürünlerin kullanımında birçok farklı avantaj sunmasından kaynaklanmaktadır. Paslanmaz profillerin kullanıldığı neredeyse her sektörde, sıvı teması, toz, steril ortama sahip olma gibi bazı unsurlar mutlaka bulunur. Bu unsurların, zamanla oksitlenme ve korozyona sebep olmaması amacıyla paslanmaz profiller tercih edilmektedir.

Paslanmaz profiller, otomotiv sektöründe araçların oluşturulmasında, dekoratif ürünlerin yapımı aşamasında, mimari alanların neredeyse her kısmında, tekstil sektöründe tezgâh üretiminde ve giysi askılıklarında, mobilya sektöründe koltuk ayakları ve kollarının yapımlarında, ağır sanayi tesislerinde ve gemilerde, elektronik alanlarda ise bilgisayar ya da elektronik cihazların üretim aşamalarında sıklıkla kullanılırlar.
Eğer siz de paslanmaz profiller hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz, Borşen Boru web sitesini ziyaret edip ürünlerin tamamını bulabilir ve istediğiniz ebatlardaki paslanmaz profil siparişlerinizi verebilirsiniz.